Naši su proizvodi vrhunske kvalitete

Naša drvna biomasa (sječka) proizvedena je isključivo od tvrdog drveta, s izrazito malim udjelom prašine. Ne sadrži primjese nikakve druge tvari osim drveta.

 

Naši su proizvodi raznoliki

Zbog raznolikosti naše sječke, poslujemo s klijentima raznih profila. Naša sječka dolazi u granulaciji od G30 za male peći i postrojenja, sve do G50, G80 i G100 za velike energane i njihove sustave. Potpuno smo orijentirani na potrebe naših klijenata te tako možemo isporučiti sječku točno određene granulacije i namjene, a isto tako i sječku lošije kvalitete te od drugih vrsta drveta.

Višemetarsko ogrijevno drvo (VMO) preuzimamo direktno u šumi i vozimo svojim kupcima.

Također nabavljamo sve vrste drveta u svim oblicima, dostavljamo pilanske ostatke u dugačkom obliku pakirane u buntove (pakete) te u kratkom obliku rasute (kockice).

Isporučujemo koru strojno i ručno skidanu s trupaca te također i piljevinu od tvrdog drveta.

Imamo vrhunski stroj za proizvodnju sječke

Naš stroj za iveranje Albach Diamant 2000 je stroj vrhunskih performansi, sa mogućnosti iveranja raznih vrsta sirovina i to promjera do 100 cm . Stroj ima kapacitet iveranja do 400 m³ sječke na sat.

Kao dodatnu opremu posjeduje raskoljivač trupaca, čime se proširuje mogućnost iveranja sirovine promjera većeg od 1m.

Naša je usluga zaokružena i cjelokupna

Svaki segment proizvodnje i dostave obavljamo sami sa vlastitim strojevima i vozilima te stoga možemo sa sigurnošću jamčiti kvalitetu i sigurnost isporuke. Nemamo praznih hodova u proizvodnji i dostavi, svaki segment je organiziran do najsitnijih detalja.

Imamo pouzdanu dostavu i stalnu zalihu sirovine i proizvoda (sječke)

Naša su prijevozna sredstva novijeg godišta i iznimno pouzdana. Pogon i skladište nalaze se 2 km od autoceste te možemo isporučivati proizvod u svim vremenskim prilikama. Uvijek posjedujemo veliku količinu sirovine na skladištu a tu je zadržavamo minimalno 6 mjeseci zbog prosušivanja.

Promoviramo ekološki i održivi razvoj

Kako bi se osigurala održiva proizvodnja biomase, države članice EU dogovorile su kriterije koje operateri moraju poštovati i dokumentirati za proizvodnju električne energije i topline iz biomase ili bioplina. Sustavi dobrovoljne certifikacije kao što je SURE smatraju se pravnim načinom dokumentiranja usklađenosti s kriterijima RED II.

Hamar promet ima valjani SURE certifikat kojim  jamčimo visoku kvalitetu, bioodrživost i transparentnost.

Ponosno smo što posjedujemo FSC® certifikat. FSC® ili Chain of custody označava odgovornu šumarsku praksu i proizvodnju u sustavu koji povezuje proizvođače i potrošače. FSC® tvrtke imaju visok standard zaštite okoliša i sociološke odgovornosti. Osnovni cilj FSC® certifikata je osiguravanje održivog razvoja u gospodarenju šumama te edukacija potrošača o važnosti takvog proizvoda. Bolje je kupiti FSC® proizvode, iako bili skuplji, nego proizvode čije porijeklo nije dokazano. Pitajte za naše certificirane proizvode.

Koristimo se obnovljivim izvorima energije za rasvjetu. Naša rasvjetna tijela koriste solarnu energiju, te time pratimo svoju viziju ekološki osvještenog proizvođača sječke.

Accessibility Toolbar