Peleti od bukve

Peleti od bukve su popularno gorivo koje se koristi za grijanje u mnogim domaćinstvima. Evo nekoliko ključnih informacija o peletima od bukve:

  1. Prirodni Materijal: Peleti od bukve proizvode se od bukovog drveta, koje je tvrde i guste građe. Bukva je popularan izbor zbog svoje visoke energetske vrijednosti i niskog sadržaja vlage.

  2. Visoka Energija i Efikasnost: Bukva se smatra izuzetno efikasnim gorivom. Peleti od bukve imaju visoku energetsku vrednost po jedinici mase, što znači da proizvode više topline kada se koriste za grijanje.

  3. Niski Nivoi Vlage: Suhoća peleta je od velikog značaja za efikasno sagorjevanje. Peleti od bukve obično imaju niske nivoe vlage, što ih čini idealnim za pelet kamina i peći.

  4. Nisko Emisije i Ekološki Prijateljstvo: Peleti od bukve spadaju u ekološki prihvatljive gorive opcije. Sagorjevanje peleta proizvodi relativno niske nivoe emisija, što doprinosi čistijem zraku.

  5. Lakoća Skladištenja i Transporta: Peleti su kompaktni i laki za skladištenje. Mogu se lako pohraniti u vrećama ili silosima. Osim toga, njihova mala veličina čini ih praktičnim za transport.

Uz svoje brojne prednosti, peleti od bukve ostaju popularan izbor za grijanje i donose koristi kako za domaćinstva tako i za životnu sredinu, pružajući toplotu i udobnost uz minimalan ekološki uticaj.

U prodaji imamo PIN-ove bukove pelete pakirane u vreće.

Accessibility Toolbar