Kako je nastao Hamar-promet

Tvrtku Hamar-promet d.o.o. su Hasib i Dragica Kantarević osnovali 1993 godine. Početna djelatnosti je bila cestovni prijevoz robe u međunarodnom prometu.

Uskoro smo uočili potrebe na tržištu za prijevozom drvne sječke i biomase, te smo kupili poluprikolice s pokretnim podom. Shvatili smo da je dugoročno najbolji pristup poslovanju obuhvatiti cijeli proizvodni proces. Tako smo 2010. godine sami započeli s proizvodnjom drvne sječke koju i dostavljamo krajnjem kupcu. Kroz godine, u poslovni smo proces uključili i ostale članove obitelji, pa cijela tvrtka djeluje kao jedna obitelj.

Naš sadašnji cilj je je postati vodeći proizvođač sječke na ovom području. Isto tako, širimo znanje o prednosti korištenja ekološkog načina goriva iz drvne biomase. Na taj način optimalnom kombinacijom resursa postižemo maksimalnu učinkovitost.

Vrijednosti i vizija Hamar-prometa 

Hamar-promet je agilna obiteljska tvrtka koja njeguje dugoročne i personalizirane odnose s klijentima, a istovremeno se otvara prema novim trendovima i uvjetima na tržištu.

Naše sjedište nalazi se u Velikoj Gorici, ali uspješnu suradnju ostvarujemo s mnogim inozemnim kupcima. Vrhunska kvaliteta i raznolikost naših proizvoda te pouzdana usluga osnovne su odlike zbog kojih nas klijenti biraju za dugoročno poslovanje.

Od samog osnutka, 1993. godine, posvećeni smo potrebama klijenata ali isto tako i ekologiji i visokom standardu zaštite okoliša. Uvjereni smo da jedino odgovornim gospodarenjem šumama možemo stvoriti proizvod koji će dugoročno biti najbolje rješenje i za kupce i za cjelokupnu održivu ekonomiju.

Stoga pitajte za naše FSC® proizvode.

 

Djelatnost Hamar-prometa

Naša osnovna djelatnost obuhvaća proizvodnju i dostavu drvne biomase (sječke).

Da bismo proizveli drvnu biomasu, prikupljamo i prosušujemo drvnu sirovinu prije konačne prozvodnje. Koristimo pilanski ostatak od tvrdog drveta (hrast, bukva, grab, jasen), šumski drvni ostatak od tvrdog drveta te višemetarsko tvrdo ogrijevno drvo.

U proizvodnom procesu koristimo vrhunsku mehanizaciju. Proizvodnju sječke obavljamo sa strojem Albach Diamant 2000 koji je posjeduje razne mogućnosti iveranja, velikog je kapaciteta i brzine proizvodnje. Manipulaciju vršimo sa teleskopskim utovarivačem, a prijevoz sa novim i pouzdanim kamionima i specijaliziranim poluprikolicama.

Nakon završenih proizvodnih procesa, drvnu biomasu čuvamo u vlastitom skladišnom prostoru veličine 30,000 m2, dok je natkriveno 7.000 m3.

Našim kupcima sami dostavljamo gotov proizvod u specijaliziranim poluprikolicama s pokretnim podom i poluprikolicama za prijevoz višemetarskog ogrijevnog drveta. Naš je prijevoz uvijek pouzdan i ne ovisi o vremenskim prilikama.

 

Naše dodatne djelatnosti također uključuju:
  • otkup piljevine i kore s okolnih pilana te distribucija vlastitim kupcima
  • otkup i prodaja višemetarskog ogrijevnog drveta različitih vrsta (tvrdo drvo bukva/grab do 5 m dužine i do 30 cm promjera, mekane listače i crnogorica)

Izgled našeg pogona nakon preuređenja 2023. godine. Izgradili smo upravnu zgradu u sklopu proizvodnog pogona. Osuvremenili smo strojni park novim strojem za izradu sječke i bagerom te izgradili suvremenu kolnu vagu. Dodatnim skladišnim prostorom za sječku proširili smo kapacitete, te uredili pristup i okoliš radnog pogona.

Accessibility Toolbar