kamion

kamion

sječka

sječka

meko drvo

meko drvo

natovaren kamion

natovaren kamion

skladište sječke

skladište sječke

mosna vaga

mosna vaga

kamion

kamion

skladište materijala

skladište materijala

Kako je nastao Hamar-promet

1993. godine bračni par Hasib i Dragica Kantarević osnovali su tvrtku za cestovni prijevoz raznovrsnog tereta na paletama u prikolicama. Uskoro smo uočili potrebu prijevoza sječke i biomase te smo kupili poluprikolice s pokretnim podom i to uključili u djelatnost tvrtke.

Shvatili smo da je dugoročno najbolji pristup poslovanju obuhvatiti cijeli proizvodni proces. Tako smo 2010. godine sami započeli s proizvodnjom sječke koju i dostavljamo krajnjem kupcu. 

Kroz godine, u poslovni smo proces uključili i ostale članove porodice pa cijela tvrtka djeluje kao jedna obitelj.

Naš sadašnji cilj je je postati vodeći proizvođač sječke na ovom području. Isto tako, širimo znanje o prednosti korištenja ekološkog načina goriva iz drvne biomase. Na taj način optimalnom kombinacijom resursa postižemo maksimalnu učinkovitost.

Vrijednosti i vizija Hamar-prometa 

Hamar-promet je agilna obiteljska tvrtka koja njeguje dugoročne i personalizirane odnose s klijentima, a istovremeno se otvara prema novim trendovima i uvjetima na tržištu.

Naše sjedište nalazi se u Velikoj Gorici, ali uspješnu suradnju ostvarujemo s mnogim inozemnim kupcima. Vrhunska kvaliteta i raznolikost naših proizvoda te pouzdana usluga osnovne su odlike zbog kojih nas klijenti biraju za dugoročno poslovanje.

Od samog osnutka, 1993. godine, posvećeni smo potrebama klijenata ali isto tako i ekologiji i visokom standardu zaštite okoliša. Uvjereni smo da jedino odgovornim gospodarenjem šumama možemo stvoriti proizvod koji će dugoročno biti najbolje rješenje i za kupce i za cjelokupnu održivu ekonomiju.

Stoga svi naši proizvodi ponosno nose FSC® certifikat.

FSCdmADen

hamar-promet logo

Djelatnost Hamar-prometa

Naša osnovna djelatnost obuhvaća proizvodnju i dostavu drvne biomase.

Da bismo proizveli drvnu biomasu, prikupljamo i prosušujemo drvnu sirovinu prije konačne prozvodnje. Koristimo pilanski ostatak od tvrdog drveta (hrast, bukva, grab, jasen), šumski drvni ostatak od tvrdog drveta te višemetarsko tvrdo ogrijevno drvo.

U proizvodni proces uključili smo vrhunsku mehanizaciju, kao što je teleskopski utovarivač – viličar. Nakon završenih proizvodnih procesa, drvnu biomasu čuvamo u vlastitom skladišnom prostoru veličine 15,000 m2.

Našim kupcima sami dostavljamo gotov proizvod u specijaliziranim poluprikolicama s pokretnim podom i poluprikolicama za prijevoz višemetarskog ogrijevnog drveta. Naš je prijevoz uvijek pouzdan i ne ovisi o vremenskim prilikama.

 

Naše dodatne djelatnosti također uključuju:

  • otkup piljevine i kore s okolnih pilana te distribucija vlastitim kupcima

  • otkup i prodaja višemetarskog ogrijevnog drveta različitih vrsta (tvrdo drvo bukva/grab do 5 m dužine i do 30 cm promjera, mekane listače i crnogorica)